keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Mikä vituttaa tänään?

"Mulla on kylmä"
"Laita vaatetta päälle"
"Emmää jaksa, sit ahdistaa ku on niin kauheesti vaatetta päällä!"

Kuulostaako tutulta? Tälläiset tilanteet saavat hermoni kiristymään aivan äärimmilleen, mikä idea on valittaa jostain asiasta (eli toisaalta etsiä ratkaisua ongelmaan) jos sille ei ole valmis tekemään mitään?  Erityisesti jos asialle on vaikka 2 ratkaisua, muita vaihtoehtoja ei ole. Ehdotat molempia, kumpikaan ei kelpaa ja valitus jatkuu. Se saa miettimään, mitä pitäis vastata ongelmaan. "Voi raukkaa :( tuunko lämmittämään", "Voooi toista.. :') koita kestää", "Otan osaa!" Ei, säälipisteitä ei heru valitettavasti.


Parasta ennen -päiväyksensä ylittäneet autokuskit, joiden kyky seurata liikennettä ja pysyä sen mukana on hämärtynyt. Eikö heillä terve järki jo kerro milloin olisi lopettaa ajaminen kun ei uskalleta ajaa edes nopeusrajoitusten mukana ja näytetään vilkkua mihin sattuu suoralla tiellä. Tai vaikka pysähdytään yhtäkkisesti keskelle risteystä (tositarina). Ensinnäkin se saa muiden tienkäyttäjien verenpaineet nousemaan huomattavasti normaalia korkeammalle, ja he ovat liian varovaisuutensa takia oikeastikkin riski liikenteelle. Otetaan vielä huomioon se, että kun muut autoilijat hermostuu, suutuspäissään saatetaan tehdä typeriä liikkeitä.


Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, liian aikaisin aikuistuvat "teinit". Itse 12-13 vuotiaana (ja nuorempanakin!) en ollut ajatellutkaan esim. käyttää korkkareita, saati sitten villakangastakkeja, nahkatakkeja ym. Meikkiä osalla on naamataulussa enemmän kuin minulla parhaimpana sotamaalauspäivänäkään. Kaupoissakin lastenvaateosastolla myydään samanlaisia vaatteita kun aikuisille, miksi? Itse kuljin farkuissa ja vaaleanpunaisissa eläinpaidoissa vielä 12-vuotiaana. Ei käynyt myöskään pienessä mielessä nauttia alkoholijuomia tai polttaa tupakkaa. Mitä minun silmäni näkevätkään kaupungin suunnalla perjantaina ja lauantaina iltamyöhään, varhaisteinit kulkevat siellä kalja kädessä, tupakka toisessa ja kaatuilevat pitkin portaita. Mitä on 5 vuodessa tapahtunut? En tiedä, enkä välttämättä haluakkaan tietää. Outoa. Jospa tämä tältä illalta riittäisi, ei oikein toimi pää ei sormet :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti