torstai 17. tammikuuta 2013

Antamisen iloa!!

Hellurei kaikki höpöt lukijat ja satunnaiset vierailijat. Sorvin ääressä puuhailee Mari!

Tänään aamulla Keskisuomalaista lukiessani huomasin hauskan artikkelin Tunisialaisesta ruuasta. Kuvatekstissä luki siitä, ettei mitään heitetä hukkaan vaan ylijäämä ruoka tarjotaan esimerkiksi ystäville tai naapureille. Tästä koko päivän päässäni jalostui ajatus antamisesta ja sen ilosta. Oli se fyysistä (esimerkiksi lahjat) tai henkistä, antaminen voi olla ja onkin ilo.

En halua kuitenkaan käsitellä tekstissäni fyysistä antamista, vaan ehdottomasti henkistä. Fyysinen antaminen on kuitenkin paljon konkreettisempaa ja näkyvämpää arkipäivässämme.

Henkinen antaminen voi olla pelkästään jo hyvä keskustelu, jos sillä pääsee niin syvälle tasolle, että molemmat oppivat tai oivaltavat jotain. Tällöin ainakin saavutan itse todellisen ymmärtämisen tason omasta mielestäni ja kehostani. Usein tällaisen superkeskustelun aikana päähäni putkahtaa ajatuksia "Nyt tajuan miksi toimin tuossa tilanteessa noin..." "Aivan, tämän syyn takia en kykene tuohon."

Voisin antaa hyvän demonstroivan esityksen: Kun olen yötä satunnaisesti ystävieni luona, lähden lähes heti herättyäni tai viimeistään pari tuntia heräämisestäni. (Tämä kellonaika tarkoittaa minulla n. 08-13). Oivalsin kerran siskoni kanssa tämän johtuvan lapsena annetuista ohjeista: "Ei ole kohteliasta jäädä toisen kotiin koko päiväksi." Ja se on kyllä totta. Onneksi pakonomaisesti toteutan vieläkin tätä neuvoa, sillä kukaan tuskin haluaa minun jäävän haisemaan nurkkiinsa.

Hassua miten tuollaisia oivaltaa hyvän keskustelun aikana ja naurettavaa miten olen taas höpissyt lähes aiheen vierestä.

Henkinen antaminen voi olla myös psykologista apua. Koin itse syksyllä hankalan elämänmuutoksen (Voisi kutsua myös eroksi), jonka myötä olin pitkään todella sekaisin (taidan olla vieläkin kun perustin ystäväni kanssa blogin????). Silloin paras apu oli ehdottomasti ystävien läsnäolo, kuunteleminen ja hyväksyminen. Se on ollut parempi lahja kuin uskottekaan: KIITOS!

Antakaa toisillenne joka päivä henkisiä lahjoja, olivatpa ne sitten halauksia, hymyjä tai kuuntelevat korvat. Niitä arvostaa aina eniten.

Ja tosiaan, että pysytään lifestyleblogin genressä, laitoin tähän minun ja Himmin PÄIVÄN ASUT!!!! (Tässä näette tätä upeaa abimuotia: ekat vaatteet päälle kaapista mitkä aamulla löytyivät)

Marin asu: Neule: Mango (rottailin siskolta)
Housut: Steam (Sokos)
Pipo: Gina
Kengät: Lacoste

Himmin asu: Huppari: Adidas (kirppari)
Toppi: H&M
Legginssit: Gina
Kengät: Spirit (Sokos)


Hassunhauskaa päivänjatkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti