perjantai 8. maaliskuuta 2013

Haaveissa vainko oot mun?

Haaveet.
Niitä on meillä kaikilla tietenkin. Jatkuvasti haaveilemme uusista vaatteista, paremmasta elintasosta, hienommista kokemuksista joilla voimme leveillä yms.

Milloin kuitenkin on tultava tien päähän ja todettava: Nyt on aika toteuttaa haaveita.
Milloin on aika huomata, että omat haaveet ovat materiaa/jonkun muun ohjeistamaa/muiden haaveita. Esimerkiksi: "Haluan opiskelemaan lääkäriksi, haluan omakotitalon ja kolme lasta. Haluan olla pitkälle koulutettu ja onnellinen." Kuitenkin välillä mietit: "Haluaisin ehkä sittenkin isona ruveta lastenhoitajaksi, jotta minun ei omia ipanoita tarvitse hankkia, kun en niitä halua vaikka lapsista pidänkin.. Mutta toisaalta, onhan minun hienoa haluta näitä "mageempia juttuja", minä olisin todella saavuttanut paljon ja saisin arvostusta.."

Minäkin kuuluin tuohon kastiin. Halusin hienoja laukkuja, kenkiä, 5 tähden hotelleissa vietettyjä rantalomia, omakotitalon, lääkäriksi, rikkaaksi..

Mistä haaveilen nyt:
Ylioppilaslakista, Aasiaan tehdystä reppureissusta, onnellisuudesta, kylmästä siideristä festareilla, itsensä ylittämisen tunteesta, benji hypystä, kylmästä tuulesta marraskuisessa Pariisissa, hymyistä, työstä josta nautin, seikkailuista.. Ääh kaikesta tällaisesta!!

Eiväthän nuo kaikki varmaankaan toteudu, mutta.. Jos jaksaa suunnitella ja panostaa, eiköhän jotain saa aikaiseksi. Ja ehkä jonain päivänä saan ne toteutettua jos pinnistän kovasti!!

Enhän minä voi tietenkään kenenkään ihmisen haaveita lytätä, mutta haluan vain herätellä: mitä jos unohtaisit sen Diorin mekon ja haaveilisit vaikka jonkun kanssa käsi kädessä kävelemisestä? Mitä jos keskittyisit siihen, mitä oikeasti voit saada ja mistä nautit? Mitä väliä, jos et koskaan mene 5 tähden hotelliin kanarialle vaan käytkin koluamassa sillä rahalla Minskin katuja tai hyppäät junaan joka menee Siperian halki Japaniin?

Ei mikään valinta ole väärin, eikä mikään tee sinusta sen köyhempää henkisesti. Henkinen pääoma on sitä, mitä jokaisen meidän tulee hankkia sillä tavalla, miten itse tykkäämme.

Jaksakaa haaveilla ja toteuttaa niitä. Kirjoittakaa vaikka rasti ruutuun lista: mitä haluan loppuvuoden aikana tehdä ja iskekää koristamaan seinää tai jääkaapinovea. Silloin näette mistä olette haaveilleet, eivätkä ne unohdu, vaan joka päivä jaksat taistella sen eteen, että ne toteutuvat.

Mahtavaa viikonloppua kaikille! Olkaa ihmisiksi ja nauttikaa joka ikisestä sekunnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti